Suvi 2019

Juuni algas töiselt – ametliku töökatse ehk verejälje sai tehtud Ilze – II järk ja kuuseoks koju toodud!

15.06.19 toimusid Eesti Meistrivõistlused agilitys, seekord Pärnus. Seoses sellega veetis meie lõbus seltskond pika nädalalõpu suvepealinnas, kus sai nii agilityt, pidu kui puhkust :). Meistrivõistlustel olid tublimad meie koertest Yes makside 4.koht ja Lore minide 5.koht!

Pärnu võistluste raames alustasid ka ametliku agility karjääriga Dora ja Martin – edu, varsti näeme A3 klassis :).

Juuni lõpetuseks otsustas Ilze kaunis olla ja käis Lätis SERTi jahil – mission completed!

Lumi seevastu aga käis Soomes Ikeas ning ühtlasi 2019.aasta Agility MM´i kohtuniku radadel võistlemas – tagasiteel oli Ikea kaupa autos pea sama palju kui Lumi auhinna nänni.

Sarnaselt juunile algas juuli töiselt – seekord siis Lore esitluses III järk eksamil “Jahiomaduste kindlakstegemine 500-600 m kunstlikul verejäljel”.

14.07.19 möllasid ema ja tütar Viljandis agilityvõistlustel – minimini klassis Lumil 1.& 3.koht, Lorel 2.& 3.koht.

Juuli teises pooles toimus meil juba traditsiooniks saanud reis Soome Raumasse, kus pitsinädala raames ka pitsilised agility võistlused. Rauma linn on iseenesest nii armas, et sinna kohe kutsub alati tagasi! Pitsinädalal toimuvaid kodused kirbuturgusid ja hoovikontserte on alati huvitav avastada. No ja kui lisaks saab tagasi tulla koos uue Soome agility CH-ga 🙂 – seekord siis Lorel uus uhke tiitel käes!

Ja kui juba näpp antud, läheb ka käsi ja kõik muu takka järgi – nii jäi Kadil kripeldama, et üks hüppesert Raumas saamata jäi. Selle vea parandasid Lore-Kadi Helsingi võistlustel juuli lõpus ning seega on nüüd Lorel ka Soome hüppe CH tiitel olemas.

3.augustil kogunesid Love kutsid, et proovida veidi jänesejahti. Kõik neli kutsi olid kohal ja möllutamist jagus. Jänesejooksu prooviti nii ükshaaval kui kampas ja hoog oli kõigil hea. Pärast veel seisupildid ning metsatiir ning olidki koerad väsinud!

Samal ajal kui kutsikad jänese järgi jooksid, tormas Lore jälle agility radadel – tulemuseks Eesti Agility CH tiitel.

04.08.19 EJRTÜ erinäitusel veetsime ühiselt taas toreda päeva! Supertore, et nii paljud ikka tahavad tulla ja üheskoos olla, kes näitusel osalemas, kes niisama turistina kaasa elamas! Pildil olevatest Lexberry`dest vanim on 12,5 aastane ning noorim 8,5 kuune.

Näitusel osalenud Lexberry`d said kõik suurepärase hinde, Lotta sai veterani serti (uus Est Vet CH, palju õnne Tiina&Sven), Love oli PE4 ja BIS4 (palju õnne Liidia), kennel Lexberry on EHK + TP Kasvataja ja Lumi (Kairojen Indika) järglasrühm näituse parim, EHK

i

Kuna Nacho perenaisel hakkas näitusel toimuv meeldima, proovisid nad käppa Match Show`l ja kohe ka väga edukalt, olles näituse BIS3 kutsikas!

Augusti teises pooles oli meil tore reis Saaremaale, kus sai nii agilityt kui ka niisama lebo! Kukeseened, matkamine, raba, meri ehk täielik saare-chill!

Lisaks tähistasid veidi viitega oma 3.sünnat Royal Four pesakondlased, seekord Sofi ja Sebastiani esindatuses – lisaks ema Lotta ja vanatädi Emma ning loomulikult üks tore jänes 🙂

25.08.19 tegi ametliku näitusedebüüdi Ruudi – kohe esimesel korral õnnestus tal kenasti Jun SERT saada!