16.12.2021 Esimesed Lexberryd 15 aastat noored!

Täna 15 aastat tagasi sündisid esimesed Lexberryd – Girl Power pesakond ehk viis emast kutsikat, kaks valge-pruuniga ja kolm kolmevärvilist kutsi. Nende siia ilma sündimine ei olnud üldse mitte kerge – esimese kutsika punnitas Lexi ise välja Elo väikese kaasabiga, järgmine kuts jäi aga sünnituskanalisse pidama. Ega muud ei aidanud, kui pakkisime end kokku ja sõitsime Tiina Toometi kliinikusse, mis siis asus veel Balti Jaama kõrval. Õnneks oli Elo äärmisel osav ning peagi nohiseid viis kutsikat Lexil tissi küljes.

Minu jaoks olid need esimesed meie juures kodus sündinud-kasvanud kutsikad, õppida oli palju, kuid mul oli õnneks palju ka abilisi-juhendajaid. Kutsikad käisid meiega igal pool kaasas, olid uudishimulikud ja tõeliselt hakkajad. Ja millist möllu nad teha oskasid! Kutsikahuvilisi oli megalt, sest paberitega jack russelli kutsikaid ei olnud siis veel peaaegu üldse Eestis sündimas. Pidasin kirjavahetust kümnete inimestega ja lõpuks kutsusin kutsikaid vaatama neid, kellega parem klapp tekkis. Otsustamise aeg ei olnud kerge, kuid ma tean, et tegin niiiiii õiged otsused!

Peale oma kodudesse kolimist, saime omavahel pidevalt kokku – hellitavalt e-tibideks kutsutud pesakonnakaaslased käisid kõik koos kutsikakoolis, osalesime näitustel, käisime üheskoos jalutamas. E-tibid olid tõelised energiapallid, kokku saades oli seda energiat veel viiekordselt! Kutsikakooli läbimise järgselt jätkus energia maandamine erinevates trennides, kes agilitys, kes kuulekuses, kõik proovisid ära ka rebaseuru ja no näitustel sai ka ikka ohtralt käidud! Kaks e-tibi jätkasid ka Lexberryde liini – Elsi sai pesakonna Soprano Girls ja Emily pesakonna Four Stars.

Meie seltskonna armsaim traditsioon on E-tibide sünnipäeva pidamine detsembrikuus. Algselt toimus meil jalutuskäik ja seejärel söök-jook-pannkoogid-kingitused meie juures või kellegi e-tibide kodus, viimased koroona-aastad oleme piirdunud jalutuskäigu ja piknikuga Kadriorus. Seega ka 2021.a.detsembrikuus kogunesime jalutuskäiguks, kuigi hommikul oli maha sadanud just selle aasta vingeim lumi! Kohal olid kõigi viie e-tibi pered, koeri ja veidi tralligi jagus sama palju, nagu lund ümber meie! Pesakonna ema Lexi ja kaks e-tibidest – Elli ja Emily – raputasid meile pilvedelt lumeräitsakaid, kuni ülejäänud e-tibid Emma, Ert ja Elsi paksus lumes kahlasid. Elli pere uus neljajalgne sõber whippet Pippa oli äärmiselt rõõmus, et nii toredasse seltskonda sattus ja tormas lund kahte lehte lennutades ümber soliidsete russelliprouade.

Traditsiooniline kivipilt sai ka tehtud, kuigi vanaprouad kippusid lumme mattuma :). Seejärel läksid koerad autodesse sooja ja meie tegime endale sooja auravat teed juues, maitsvaid pirukaid ja muud head mugides, ise samal ajal omavahel muljetades. Aitäh veel kõigile e-tibide peredele, et te olemas olete! Emmale, Ertile ja Elsile palju õnne ning head tervist!