31.12.2021 Pakaa aasta 2021!!!

Kuna iga aasta toimub koerterindel tegevuste virr-varr, on targem midagigi kirja panna, sest no kes see muidu pärast enam mäletab! 2021.a.kokkuvõte tuleb selline tore ja pildirohke. Aitäh kõigile Lexberry`listele, et olete olemas ja et tänu teile on mul, mida siin jagada.

Detsember 2021

Olin hea laps ja minul käisid päkapikud! Ilze perenaine Aimi oskab kõike, seekord oskas ta russellitega sokid kududa 🙂

Eesti Kennelliit autasustab iga aasta parimaid, seekord läks nii et…. agility mini-mini klassis oli esikümnes kolm Lexberryt! Liidia ja Love 7.kohal, Aimi ja Ilze 6.kohal ning lausa 2.kohal Kadi ja Lore! VAU!!!

Esinduslik pilt ka, kus Kadi särab! Nii tublid Lore ja Kadi!

Esimesed Lexberry`d said juba 15 aastat vanaks! Selle puhul toimus pidu Kadriorus, mitte küll presidendi juures, aga no peaaegu. Girl Power pesakonna viiest kutsist on Elsi, Emma ja Ert veel meiega, tugevat tervist ja vastupidamist!

November 2021

Paunküla matkarajad said taaskord näha Love Actually pesakonna sünna pidu! Kõik olid kohal ja kõik jaksasid ka matkata ning pärast pikniku pidada. Kaklusi ei toimunud :).

Pildi jaoks sättimine…

…ja pilt ise ka 🙂

Samuel käis russellite tõuühingu korraldatud silmauuringul, kus selgus, et tal on katarakt :(. Õnneks on tegemist väga tagasihoidliku ulatusega kataraktiga, mis koera elu häirida ei tohiks. Samueli pesakonnakaaslasi aretuses kasutatud ei ole, Samueli ema Lotta sai samal päeval 11-aastasena puhtad paberid.

Oktoober 2021

Agilitys oli oktoobrikuus tublisti edasiminekut! Kaks Lexberryt said kõrgemasse klassi: Nacho A2 klassi ja Dora A3 klassi, juhuuu!!!

Rallitamise trenni stiilinäide Cuba ja Kätlini poolt

September 2021

Üksteist aastat täitus Four Star pesakonnal, mida igaüks tähistas küll omaette, kuid pilte jagati ikka!

Cesar

Lewi sai tänu Roosimary kennelile isaks! Lausa kaks on tema saldoks, tütar ja poeg tehtud 🙂

Kas näete sarnasust Leenu (Lewi õde) ja Roxy (Lewi tütar) vahel:

August 2021

Lumi võttis vaevaks augustikuus lausa kahel näitusel osaleda. Teisel näitusel ta ei olnudki üllatuslikult tünjas ega kuivanud peaga, vaid täiesti tiitli vääriline 🙂

Greg lõpetas edukalt kutsikakooli koos Erega ning kohe astuti sisse järgmisesse kooli. Ei, mitte elukooli, seal käib Greg nagunii, ikka koertekooli agility kursusele!

Fiil õnnestus agilitys osav olla ning sedasi tuli üleminek A2 klassi.

Russellid said tänu oma ühingule ka augustikuus agilityt joosta. Loomulikult ei jätnud Lexberryd seda juhust kasutamata ja kohal olid vist kõik!

Pilte sirvides on nii selgelt näha, et nendel üritustel auhindade pärast küll keegi ei käi…. Tähtis on ikka, et oleks tore nii koeral kui endal!

Russellite agility meistrid 2021.aastal mini-mini klassis on Ilze ja Aimi! Esikolmikus olid aga veel kaks Lexberryt selles suurusklassis – Lore-Kadi ja Love-Liidia ehk poodiumil kõik Lumi lapsed! Nii uhke olen ikka teie üle!

Open klassi mini suurused olid poodiumikohtadel Lexberrydest Nacho-Kristiina I koht ja III koht Iso-Kadi.

Open klassi mini-mini suuruses jooksid end poodiumile aga Dora-Martin, kokkuvõttes II koht.

Veteranide klassi arvestuses sai poodiumil uhkustada Lumi 🙂

Eesti russelliühing korraldab JRT erinäitust viimased aastad just augusti kuus. Ja nii ka seekord – kataloogi kaanel eelmise aasta näituse kutsikaklassi star Cooper!

See näitus oli väga…. interesting oleks ilmselt õige sõna :). Nii eriskummalisi kirjeldusi ja kommentaare ei ole me veel keegi saanud, aga eks inimene õpib kuni elab! Ja ju me siis ikka jälle targemaks saime. Lexberryde esindatus oli kõrge nagu ikka.

Vaatamata kõigele, oli saak näituselt siiski üle ootuste kõrge 😛

ISASED KUTSIKAKLASS – LEXBERRY’S WINTER REMIX GREG KOHT 1

EMASED KUTSIKAKLASS- LEXBERRY’S WINTER REMIX GRACE KOHT 1, EAH, TPK

ISASED JUUNIORIKLASS – LEXBERRY’S STARRY SKY CUBA VH

ISASED AVAKLASS – LEXBERRY’S WINTER ROMANCE IRWIN  H

ISASED KASUTUSKLASS – LEXBERRY’S WINTER ROMANCE ISO  H

EMASED AVAKLASS – LEXBERRY’S WINTER ROMANCE ISADORA  KOHT 3, SP, SK

EMASED KASUTUSKLASS – LEXBERRY’S SNOW STAR LOVE  KOHT 1, SP, SK, PE4

EMASED KASUTUSKLASS – LEXBERRY’S WINTER ROMANCE ILZE  VH

EMASED TŠEMPIONIKLASS – LEXBERRY’S SNOW STAR LORE  H

EMASED VETERANIKLASS – KAIROJEN INDIKA  KOHT 1, SP, SK, TPVet. BIS 2!

EMASED VETERANIKLASS – LEXBERRY’S FOUR STARS CHARLOTTA  VH

Juuli 2021

Saarlased korraldasid oma iga-aastase agility laagri, kuhu seekord mind treeneriks kutsuti. Loomulikult kutsusin ka oma trennilisi ühes ning Lore-Niina-Dora-Ilze-Nacho koos peredega olidki kohal! Kaks päeva võistlemist ja takka kolm päeva treeninguid +30 kraadiga oli väljakutse, aga oi kui tore 🙂

Ruudi sai näitusel kolmanda Serti ja oli rühmas IV kohal. Tsempioni tiitli kinnitamiseks vajab ta veel jahikatse tulemust…

…millega ta juba ka tegelema hakkas. Esimene verejälg õnnestus suurepäraselt!

Cuba sai kätte oma vajalikud Jun Sertid ja seega kannab uhkustavalt tiitlit Est Jun CH!

Boss ja Tiina said ülemineku A2 klassi!

Rallikuulekuses käisid Raplas võistlemas kohtunik Irina Popjonoka radadel:

Lumi RK2 klassis II ja IV koht

Fii RK2 klassis VI koht ja IX koht

Lore RK2 klassis VI koht

11.07.21 lahkus Girl Power pesakonnast pärit Emily vanuses 14,5 aastat. Ilmselt oli tegu südamerikkega palaval suvepäeval… Oled alati mu südames, kallis Emily!

Juuni 2021

Eesti Meistrivõistlused Agilitys 2021 toimusid Käärikul. Lõuna-Eesti kuppelmaastikul võtsid mini-mini klassis tiitlivõistlustel mõõtu kolm Lexberryt – Love, Lore ja Ilze. Koondtulemustena Kadi ja Lore 6.koht, Liidia ja Love 9.koht, Aimi ja Ilze 8.koht.

Esimest korda käisid agility võistlustel Lore lapsed CJ ja Cuba. Ülitublid, et võtsite julguse kokku ja proovisite! Kuna nende poiste kiirused on ulmelised, siis puhtama raja nimel peab veel trenni tegema. Aga esimene samm turvaliselt trenniplatsilt väljapoole on tehtud!

Võistlustele olid kaasa elamas nooremad, keda veel võistlema ei lasta.

Mai 2021

Mai kuus läks nii, et pidu sai palju! Ja üldse mitte sünnipäevi, vaid tulemuste üle saime uhked olla:

Rallikuulekuse võistlustel käisid Lore, Lumi ja Fii. Esimese koha auhinnaks oli tort. Kuna me ei suutnud tuvastada, kas tort on mõeldud koertele või inimestele, siis otsustasime, et seekord saavad torti… koerad! Teisisõnu sellel pealelõunal Lexberryde agility trennis käinud koertel vedas sajaga 😀

Ralli võistlused toimusid Keilas, kohtunikuks Vladislava Akimova

Lumi RK2 klassis I ja III koht.

Fii RK2 klassis II ja IV koht.

Lore RK2 klassis VI ja II koht.

Sertipidu koduaias

Sertipidu trenniplatsil

Aprill 2021

Meie peres on ametlikult uus liige – russellikutsikas Grace

Greg aga kolis oma pere juude, Ere ja Lisette on äärmiselt tublid trennides käijad olnud ning Greg on igati käbe russellipoiss.

Starry Sky poisid ehk Cuba, Cooper ja CJ pidasid oma sünnipäeva koos jänesejooksu ja piknikuga. Kingitusi said kõik, ka kasvatajad – russellipildiga pusad kuluvad ju alati marjaks ära! Aitäh!

Märts 2021

Lexberryde agility trennid lõppesid Teletorni sisehallis, ilmselt jäädavalt – selles asukohas siis….

Snow Staride pesakonna sünna toimus jalutuskäigu vormis “Ilona” metsas, kohal olid kõik kolm õde Love-Lore-Leen ja nende vend Lewi.

Winter Romance pesakond pidas oma sünnat jänesejooksu ja piknikuga, pildid on ainult sellest tähtsast sündmusest kuhugi kaotsi läinud… Üks pildike minu mobiilis rikkalikust toidulauast, mis aitab sünnipäeva meeleolus koerte võidujooksmist meenutada.

Fii võttis kutsikate kasvatamise sujuvalt üle 🙂

Veebruar 2021

Sündisid Ilze ja Bossi kutsikad – Winter Remix pesakond ehk Greg ja Grace. Eriline pesakond selles mõttes, et pesakonna ema ja isa on ise ka Lexberryd 😀