17-18.06.2023 Eesti agility meistrivõistlused Käärikul

Latest Comments

Kommentaare ei ole.
Määratlemata

Juunikuised Eesti agility meistrivõistluseid on juba mitu aastat korraldatud Käärikul – imeline koht, kus kauni looduse rüppes lippavad peaaegu kõik Eesti agility koerad. Loomulikult on kohal seal ka Lexberryd ja mitte üks või kaks koera vaid ikka palju 🙂

Saabusime Käärikule juba reedel, majutusime seekord kõik koos võistkonna majas, kus koeri, sahmimist, pidu ja naeru jagus terveks õhtuks. Laupäeval toimusid Eesti meistrikad individuaalarvestuses, kus saavad osaleda vaid kõrgeimas A3 klassis võistlevad koerad. Lexberrydest osalesid väikemini suurusklassis neli võistluspaari – Love ja Liidia, Ilze ja Aimi, Lore ja Kadi ning Dora ja Martin. Meistrivõistlustel joostakse kaks rada – hüpperada ja agilityrada, mõlemad rajad autasustatakse ka eraldi, kuid Eesti Meister kuulutatakse välja kahe raja kokkuvõttes. Seekord olid osavad agility rajal Ilze ja Aimi, kes said agility rajal väikemini klassis puhta rajaga 3.koha!

Aga läheb veelgi paremaks! Nimelt jooksid Lore ja Kadi puhtad rajad nii hüppe kui agility rajal ning said kahe raja kokkuvõttes Eesti meistrivõistlustel 2.koha!

Laupäeva õhtul ei tahtnud peomöll ja elevus kuidagi vaibuda, kuid ees oli veel teinegi võistluspäev – pühapäeval toimusid Eesti agility meistrivõistlused meeskondlikus arvestuses. See võistlus on nö.mitteametlik, kus osaleda saavad kõik ametlikult võistlevad koerad, sõltumata mis klassis nad tegelikult võistlevad. Kuna Lexberrysid oli osalemas nii mitu, panime välja kaks võistkonda – Lexberry`s 1.0 ja Lexberry`s 2.0. Esimene võistlusrada oli tavaline hüpperada nagu ikka – kõik võistkonda kuuluvad koerad jooksid oma hüpperaja ja meeskonna liikmete rajatulemused kokku andsid paremusjärjestuse. Hüpperaja arvestuses oli võistkond Lexberry`s 1.0 koosseisus Love-Liidia, Lore-Kadi ja Dora-Martin 6.kohal.

Võistkond Lexberry`s 2.0 oli tihedalt kannul ja koosseisus Ilze-Aimi, Niina-Kadi ja Grace-Kristi oldi hüpperaja järel 7.kohal

Võistluse teine osa oli agility rada, mis seekord toimus EO stiilis ehk võistlusplatsile oli üles pandud agility rada, mis koosnes neljast erinevast rajast, osad tõkked kattusid, osad tõkked mitte. Iga koerajuht pidi ära õppima ja jooksma ainult enda rajaosa – see ei olnud üldse nii lihtne! Lisaks, kui meeskonnas oli vähem kui 4 koera, pidi üks koer kaks korda samal platsil jooksma. Ehk siis nagu aru saate, oli põnevust alates raja õppimisest kuni viimase koera jooksuni :).

Jooksud toimusid tagurpidi paremusjärjestuses, seega Lexberry`s 2.0 võistkond sai enne rajale – agility rajal saavutati kokkuvõttes 4.koht ning Eesti agility meistrivõistluste meeskondlikus arvestuses samuti 4.koht!

Lexberry`s 1.0 võistkond aga tegi ajalugu – esimese hooga võideti ära agility rada ja siis selgus ka tõde – Lexberry`s 1.0 võistkond on Eesti agility meistrid meeskondlikus arvestuses!!!!

Tags:

Comments are closed