31.05.2019 ehk mis siis kevadel veel toimus

Enne kui suvi saabus, sai suur hulk Lexberry`sid kokku lihavõtete puhuks jänesjooksu raames. Kohal olid nii noorimad Love Actually pesakonna kutsikad Ramona ja Nacho, kui kenneli vanimad kasvandikud Emma ja Ert. Fotograafe oli ülesvõtteid tegemas lausa kolm, seega meie FB sõbrad on saanud igast poosist jänest ajavate russellite pilte hulgem nautida! Klähvimist ja äktsionit jagus mitmeks tunniks, pärast veel „kosutav“ jalutuskäik kohalikus metsas. Igav ei olnud küll kellelgi :).

01.05.19 toimunud Terjerite Meistrivõistlustel olid Lexberryd kohal nagu ikka! Tublid olid kõik, eriti osavad said ka kohtadega pärjatud – A0 XS klassis I koht Ilze ja Aimi, II koht Dora ja Martin, A0 S klassis Iso ja Kadi II koht, Open klassis I koht Love ja Liidia, II koht Lore ja Kadi, veterani klassis Lumi I koht. Lisaks lippasid radadel Irwin, Bossi, Samia ja Lotta, tribüünidelt elasid kaasa Nacho ja Ramona. Ehk siis Lexberrysid jagus :).

Järgmisel nädalavahetusel olid meie russellid aga hoopis ilusad ja seda lausa välismaal – Kadi võttis ette reisi Lätimaale, kust naastas oli Lorel Läti CH tiitel ja Lumil Läti Vet CH tiitel tagataskus! Oma käe sai näituseringis valgeks Kadi reisikaaslane Maris, loodetavasti edaspidi näeb tema händleritööd ka Eestimaal.

Ja kui juba sai ilusaks hakatud, siis ühe soojaga käisime suurema seltskonnaga ka Jahikoerte erinäitusel. Seekord osutusid erilisteks jahikoerteks Sofi, kes sai oma EST V CH tiitli jaoks vajaliku SERTi ning oli TP ehk Tõu Parim russell sellel näitusel! Ilusaim isane koer sellel näitusel oli Irwin, kes sai samuti SERTI! Lisaks olid meie kennelist pärit ka kaks ilusaimat kasutusklassi koera, Lore ja Iso – lõppvõistlusel tunnistasid kohtunikud Iso lausa näituse kauniduselt 2-ks koeraks ehk BIS2 kasutusklassi koer! Kuid sellega veel meie edu ei piirdunud – Lumi järglasteklass tunnistati samuti näitusel kauniduselt teiseks ehk BIS2 järglasklass! Kokkuvõttes võib siis öelda, et kõik olid üliilusad ja tublid ja vaatamata vihmasele ilmale, pidasid lõpuni vastu.

Loomulikult sai agilityt sama hoogsalt harrastatud, ka meie pere border collied said võistlema. Lisaks alustas mai kuus oma ametliku agility karjääriga Ilze-Aimi naiskond.